Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KAŞ MILLİ EĞİTİM KAFAYI TAKMIŞ

Laz Ahmet

16 Şubat 2013, 20:54

Laz Ahmet

KAŞ MİLLİ EĞİTİM le kafamızın uyuşmadığını eğitim camiası biliyordur.
Yeni  sokak dedikodusu  gerçekmi değilmi.
Ama amacı belli.
KAŞ MİLLİ EĞİTİMİN İLÇEDE TEK  BULUNAN KALKAN MUSTAFA KOCAKAYA KIZ MESLEK LİSESİNİN  BİLGİSAYAR  BÖLÜMÜ  kız öğrencilerin olduğu bir okulda  erkek öğrenci olmasın diye kapatılmaya  çalışılıyor
KALKAN  a takmış   ben sizlerin yerinde olsam kalkandaki bütün okulları kapatırım ve lazdan kurtulurum.
Sayın milli eğitim .
okulların bölümlerinin kapatılmasının  şartları arasında  öğrenci sayıısının  bölümde  9 un altına  düşmesi lazımki kapatma  gerekçe  olabilsin 
Sizlerde  topluma   Bilgisayar  bölümü kapatılacak diye  haber salın,  çocukların  yeni kayıt  yapmasını  engelleyin,   sonrada  öğrenci yok diye  bölümü  kapatın.  Vay vay vay .Yok öyle yağma,  ilçenizde  başka okulda  bilgisayar  bölümü  varmı ,   yooook nedir  derdiniz  . Yoksa  kız öğrenciler bilgisayar  bölümünü  seçme  hakkına  sahip  değilmi.Bakın diyeceksinizki  biz böyle  haber yaymadık  .
İki öğrenci  kaydını bu sebeple  Kınık a  aldırdı.  Ne yapmaya  çalışıyorsunuz.
Bilgisayar bölümü   valinin  onayıyla  kuruldu  .Belgeleri ve yönetmeliği  aşağıda   koyuyorum,okuyun  nediyor  yönetmelik.
VALİ lik emriyle ve yönetmeliklere uyularak açılmiş ilçenin tek  bilgisayar  bölümünü  hangi  gerekçeyle  kapatmaya  çalışıyorsunuz  açıklarmısınız .
BİZLER  kalkan a dahafazla bölüm talep  ederken ,haremlik selamlık bir nesil yetiştirme  gayesiyle bölümü kapatma hakkını  hangi kanundan veya yönetmelikten alıyorsunuz  ben  bulamadın.
KALKAN in kazanımı olan bilgisayar  bölümünü  oyle dedikodu  üretip  kayıt olmamasını  sağlayarak  başaracağına  inanıyorsan aldanıyorsun .  Bu bölüm  bilgisayar donanımıyla vede eğitmenlerinin  az bulunabilen kişilik ve bilgi  birikimleriyle çocuklarımıza  eğitim vermektedir. Ben veli olarak bölümden memnunum . sizlerin memnuniyetsizliğinide öğrenmek istiyorum. Neden nedir.Kalkan gibi turistik bir beldede bilgisayar bölümünün olmasındaki  rahatsızlığınız nedir   haremlik  selamlık sakIn demeyin .Ayıptır  ayıp  hangi çağda  yaşıyoruz.
Kapatma gayesi gütmüyorsanız çıkın açıklamanızı yapın .Sizlerle olan problemlerimizden dolayı kalkan bilgisayar bölümünü yani  kalkan ı cezalandırmakmı istiyorsunuz . MEYDAN BOŞ DEĞİL , KANUNLAR  VE MAHKEMELER VAR  UNUTMAYIN  HAK ARAMASINIDA  BİLİRİZ. TEPKİ KOYMASINI DA.
Sizler  başarılı vede donanımlı  olan bölümleri kapatmakla uğraşacağınıza,OVA ORTA OKULUN DA  kapşonla  parkeyle  üşümemek için ders gören  çocuklarımızla  ilgilenin  bana  sorarsan . HİÇ vijdanınız sızlamıyormu  okulun  klimaları dahi  çalışmıyor.Çocuklar  yağmurda ıslanıp  okula  geliyor  buz gibi  sınıf.  Kaş taki   büronuzda klima  çalışıyor dimi .  Ama  sebeplerini  ben biliyorumda  şimdilik  yazmayacağım  ,belki  düzeltirsinizdiye.  Ova köy lisesinin  lavabo sabun ihdiyacını bile  öğretmenleriniz cebinden karşılıyor  siz ozaman ne iş yapmak için  milli eğitim olarak    koltuklarınızda   yaslanıyorsunuz   . Vazifenizi  ya yapın  yada  istifa edin.  Sizlere yatmak  çocuklarımızı  okullarınızda  üşütüp  hasta etmek için o görevler  verilmedi.   Bir  okulun  klima tamiratını  yaptıramayan  milli eğitim  yönetimi  istemiyoruz. Sizler  bunlarla  uğraşın.Müdürün odasında klima püfür püfür  hocalar  buz gibi sınıflarda ders versin  , cocuklar  titresin. SİZLERDE ÜÇ KLİMAYI TAMİR BİLE ETTİRMEYİN VE O KOLTUKLARDA OTURUN  İNSANDA  UTANMA OLUR.  MERAK EDERSEN  ÖĞRENCİLERE SOR laz yalanmı söylüyor diye  . Yalandersen elimdeki  fotoğrafları  yayınlayacağım.
 bazılarınız diyecekki nedir bu milli eğitim sevdası.
 KURAN da ilk inen ayet  İKRA    türkçesi  OKU      .
Birazda    hem  ilçe milli eğitime  aynı zamanda  eğitimle ilgili  sendikalara  baksak  diyorum.
 Ne yapar bu sendikalar  görevleri nedir..Öğretmen LERİN HAKLARINI SAVUNMAKMI YOKSA SAVUNUYOR GÖZÜKMEKMİ.Siz sendikalar  öğretmenlerin aklıyla galiba alay ediyorsunuz  bana öyle geliyor. Siz kaş sendika temsilcileri .Benim öğretmen olduğumu varsayın bir anlık ve düşünün.
Sizler benim adıma  bankayla promosyon sözleşmesi imzalıyorsunuz ve bana danışmıyorsunuz. hadi danışmadınız. Adıma imzaladığınız sözleşmeden benim haberim dahi olmuyor  .Kaç yıllık .Öteki banka kaç verdi hiç bana bilgi vermiyorsunuz  bu nasıl iştir  anlayamıyorum.  Müdürlerede soruyorum  sözleşmede şartlar nedir  bilmiyoruz diyorlar..Üyelerinizi  insan yerine  koyun   asıl olan onlardır.
PROMOSYON   dağıtımınız  adaletsiz   öğretmenler  hak kaybına  üğruyor.   üç aylık  peryotlarla  ödemeleri  yapsanız    öğretmenler hak kaybına  uğrarmı. Yoksa  öğretmenler  paranın faizini almasını  bilmiyorlarmı.   milli  eğitiminizin  yüzde  onsekiz  kesip   öğretmen  paralarından  kendine  göre   sizin iş bilmemenizden kaynaklanan  hakla  faiz  kazanmasını  vijdani  buluyoırmusunuz  .    AYIP  AYIP   DÜZELTİN  LÜTFEN.  MİLLİ EĞİTİMİN  GEREKÇESİ  GÜLÜNÇ..  KENDİNİ  SİZİN İMZALADIĞINIZ  SÖZLEŞMEYE DAYANARAK  HAKLI  GEREKÇE  GÖSTERİYOR.  SİZ TÜM  EĞİTİM SENDİKALARI   ÜYELERİNİZE  SORUN  ÜÇ YILLIKMI  BEŞ YILLIKMI. PARA  TEK SEFERDEMİ  DAĞITILSIN.. YOKSA  ÜÇ AYLIK PERİYOTLARDAMI  HA ÖĞRETMENLERİN  HAKKINI  ADAM GİBİ  KORUYUN.........    LAZ  AHMET.

Okul, Alan/Dal Açma veya Kapatma işlemleri nasıl yapılır?
http://www.memurlar.net/haber/180540/
Resmi yazının Alan/dal Kapatma ile ilgili maddesi;

"-Öğrencisi bulunmayan alan/dalların kapatılabilmesi için, kapatılması teklif edilen alan/dal'a ait son 3 yılda kayıt yaptıran öğrenci sayısının da belirtildiği gerekçe raporu ve demirbaş eşya listesi"



Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği linki.
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24804_0.html
Yönetmeliğin Alan/Dal kapatma ile ilgili kıs;


Alan/dal açma ve kapatma

Madde 23- (Değişik birinci fıkra:RG-31/7/2009-27305) Merkezlerin bulunduğu yerde eğitim gereksinimini belirleme çalışmaları sonucunda, o merkez bünyesinde yeni alan veya dalların açılması veya güncelliğini yitiren alan veya dalların kapatılması için merkezin fiziki kapasitesi de dikkate alınarak merkez müdürlüğünce gerekçeli bir rapor hazırlanır ve en geç aralık ayının ikinci haftası sonuna kadar milli eğitim müdürlüğüne gönderilir.

(Değişik ikinci fıkra:RG-31/7/2009-27305) Raporlar, il istihdam ve mesleki eğitim kurulunda görüşülür. Açılması veya kapatılması yönünde karar alınan alan veya dallara ilişkin öneriler, valilik görüşü ile birlikte en geç aralık ayının sonuna kadar merkezin bağlı bulunduğu birime gönderilir. Açma veya kapatma işlemi, Bakanlık onayından sonra uygulanır. Ancak, alanlar bünyesinde mahallen açılmak istenen dallar, sektörün ihtiyacı, öğrenci potansiyeli, öğretmen durumu ve fiziki kapasite de dikkate alınarak, dalın standart donatımının mahallen yapılması kaydıyla il istihdam ve mesleki eğitim kurulunun görüşü doğrultusunda il millî eğitim müdürlüğünün teklifi ve valinin oluru ile açılabilir. Bakanlığın ilgili birimine bilgi verilir.
İLÇE BUNLARI İYİCE OKUSUN SAHİPSİZ KÖY KALKANDA KALMADI SAYGILARIMLA

Bu haber 2847 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara