Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KALKAN'DAN DA KİŞİLER VAR... Bakan'a İtiraf Mektubu...

KALKAN'DAN DA KİŞİLER VAR... Bakan'a İtiraf Mektubu...

Tarih 17 Eylül 2009, 22:53 Editör

Devleti dolandırdık...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a ülkesini dolandırdığını itiraf eden DLH İnşaatı Genel Müdürlük Müteahhiti Tamer Akgül ve itirafdaki diğer sorumlulara ne olduğu merak ediliyor. Ancak bilinen tek gerçek devletin 5 trilyon üzerinde zarara uğratıldığı....

Devleti dolandırdık 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a ülkesini dolandırdığını itiraf eden DLH İnşaatı Genel Müdürlük Müteahhiti Tamer Akgül ve itirafdaki diğer sorumlulara ne olduğu merak ediliyor. Ancak bilinen tek gerçek devletin 5 trilyon üzerinde zarara uğratıldığı. 

Belediyenin üstünde kaldı

Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale edilen fakat bu ihale sonucunda bitirilemeyen barınak Alanya Belediyesi’ne devredildi ve şu anda belediye kendi bütçesiyle parça parça bu barınağı bitirmeye çalışıyor. Belediyenin harcadığı para şu ana kadar 750.000 YTL (750 milyar).  Bir türlü bitirilemeyen Alanya Balıkçı Barınağı Mütahidi Tamer Akgül, barınağın yarım kalmasının sorumlusunun kendisi ile birlikte DLH İnşaatı 7. Bölge Müdürü olan Salih Okur olduğunu itiraf mektubunda açıklamıştı. Devlet işlerinde acemi olması nedeniyle kendisinin kullanıldığını söyleyen Akgül, çeşitli bahanelerle kendisinden defalarca para alındığını söylemişdi. 

Tehdit yoluyla işini çözdü

1997 yılında, fırtına neticesinde hasar gören Kaş Balıkçı Barınağı ile Kalkan Balıkçı Barınağı hasar onarımları, bölge müdürlüğü tarfından ihaleye açıldığını vurgulayan Akgül, Salih Okur’un işin alımından sonra, bu işlere önce ortak olduğunu, daha sonra zorla ve tehditle,1969 yılında iptal edilen taş ocağına, Kalkan Belediyesi tarafından atılan inşaat artığı molozları bile mendireğe attırdığını açıkladı. Taş büyüklüklerine hiç bakılmadığını, bu sebeple Kalkan Barınağının göçtüğünü savunan Akgül, işin kontrolluğunu, göreviyle mesleği alakasız olan Metalurji Mühendisi Gülser Gülebay’ a verdiğini fakat bu mühendisin, bir gün bile işe gitmeden kabul tutanağını imzaladığını itiraf etti. 

19 Nisan. 2005 Tarihinde yaptığım haber ile konuyu gazetemde yazdığım haber sonrasında Ulaştırma Bakanlığı müfettişleri gelerek konuyu incelemişlerdir. İnceleme sonunda Bakanlık Müfettişlerinin vardığı sonuçlar teftiş raporunda “ulaştırma bakanı” imzasıyla kaleme alındı. İşte karşımıza çıkan sonuçlar; 

1- Alanya Balıkçı barınağı inşaatının resmi müteahhidinin yalancı olduğu ve kendi kendine iftira attığı üstelik belirlendi. 

2- Şikayet edilen Müdür DLH İnşaatı Bölge Müdürü Salih OKUR, DLH kapatıldıktan sonra görev sahası genişletilen Ulaştırma Bölge Müdürü yapılarak göreve atandı.

3- Şikayet dilekçesinde yer alan diğer zanlı Metalurji Mühendisi Gülser Gülebay, şikayette yer aldığı şekliyle işyerine 1 gün bile gitmemesine rağmen, tetikçi müfettiş, kontrolun beyanını “defterdarlık muhasebe müdürlüğü harcirah kayıtlarından” çıkartılabilecek olmasına rağmen “yalan beyanı” gerçek olarak kabul etmiş ve aynı kurumda çalışan eşi  “başmühendis” yapılarak ödüllendirilip “makine mühendisleri odası” yönetiminde yer almıştır.

4-Adı hiçbir şaibeye karışmayan Ulaştırma Bölge Müdürlüğü içerisinde milliyetçi memurlardan 2 kişi baskılara dayanamayıp emekliliklerini istemiş, 2 kişi Diyarbakıra, 2 kişi Sivas’a biri İstanbul’a, biri İzmir’e bir diğeri Trabzon’a sürgün edilerek cezalandırıldı.

5- Müfettiş, şikayete konu olan Alanya Balıkçı Barınağı işi ile ilgili hiçbir soruyu “ısmarlama teftiş raporu gerekçe gösterilerek sürgün edilen” milliyetçi teknik personele” sormamış.

6- Valilik Alanya Balıkçı barınağının niye yarım kaldığını hiç merak etmemiş, bu işin sorumlularını arama zahmetine katlanmamıştır.

7- Alanya Belediyesi veya Alanya Kaymakamlığı, bu işin neden yarım kalmış olduğuna ilgisiz kalmışlar, 2 ortak olan Müteahhit ve Bölge Müdürü, Balıkçı Barınağının devletteki ödeneğini (parasını) afiyetle yediklerini hazmederek, kendi vatandaşlarına yapacakları diğer altyapı yatırımlarının parasını barınağın yarım kalan işini bitirmeye ayırarak vijdani sorumsuzluk örneği vermişlerdir.

8- Antalya milletvekillerinin Alanya Balıkçı Barınağının niçin yarım kaldığını bildiklerinden dahi şüpheliyiz. Zira onların öncelikleri içerisinde yatırımın akibetinin olmadığını düşünüyoruz.

9- Ulaştırma Bakanlığı ve DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü 2002 yılında tasfiye edilen işin kesin hesabı niçin yapmaz?

10- Bu tür yatırımların parasal sonuçlarını isteyen Sayıştay, niçin bu işin hesabını sormaz, paranın hesabını ver demez?

11- Cumhuriyet savcılığı, özellikle 2004-2005 yılları içerisinde Salih OKUR’un sadece yıllık izinli olduğu tarihlerde İstanbul tapu kayıtları ya da mal varlığını niçin incelemez?

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ulaştırma yatırımlarının bitmemesinden 1. derecede sorumludur. Erzincanlı olmak, devletin parasınının hesabını vermemek olmamalıdır.  

Kamu vicdanını rahatlatmak adına gazetemiz, Antalyadaki tüm yatırımların başlangıcından son bilançosuna, ilk kazmasından işletmesine kadar her safhasının takipcisi olmaktadır, olacaktır. Ulaştırma Bakanının yatırımlardaki tavrını dikkatle takip ediyoruz ve kendi ilimiz dışında da kötü kokular çıkaran yatırımlarının var olduğunu biliyoruz. Elimizdeki bu belgelerin, yarın yüce divanda çok canlar yakacağını da biliyoruz.  

*** 

Alanya Balıkçı Barınağı Mütahidi Tamer Akgül’ün bakana direk olarak yazdığı tarihi itiraf mektubunu sizlere aynen yayınlıyoruz; 

Sayın bakanım; 

Ben, DLH inşaatı genel mügürlüğünün projelerinden olan “Alanya Balıkçı Barınağı’nın    müteahhidiyim.

Turizmin önemli merkezlerinden birinin göbeğinde yapılan limanın bu hale gelmesinde benim de kabahatim var. Ancak, tek suçlu ben değilim.Mendireklerin hasar görmesinin en büyük sebebi, halen DLH 7. Bölge Müdürü olan Salih Okur’ dur. Hem benim, hem mendireğin büyük zarar görmesine sebep olan olaylar, aşağıda sırayla anlatılmıştır. 

1.       “Kontrol Mühendisi” olduğu dönemde, “Alanya Balıkçı Barınağı” işinde ilk günden itibaren benimle yakın ilişkiye girdi ve işin acemisi olmam nedeniyle hem beni, hem de kendi arkadaşlarını, kendi emelleri yönünde kullandı, çeşitli bahanelerle sürekli para aldı.

 

2.       İşin acemisi olduğumu bildiğinden, 1996 yılında meydana gelen fırtınada, Sigorta Şirketi’nden para alınabileceğini söyleyerek, 24,350 ton taşın kantar tikesini bastırdı.Bir tutanak eşliğinde sigortaya bildirdik.Tahsil edilen 500 Milyon’ un yarısı kendisine Bölge Müdürlüğü’ nde verilmiştir. Salih Okur’ un kendi el yazısıyla verdiği kamyon plaka ve sıralarıyla, kamyonlara yazılacak tonaj listesi EK-1’ de verilmektedir.

 

3.       1997 yılında, fırtına neticesinde hasar gören Kaş Balıkçı Barınağı ile Kalkan Balıkçı Barınağı hasar onarımları, bölge müdürlüğünce ihaleye açıldı.Salih Okur, işin alımından sonra, bu işlere önceden ortak, daha sonra ise tamamı kendisinin olduğunu ifade ederek, hem işin kontrolü oldu, hem de, daha fazla para kazanabilmek için, zorla ve tehditle,1969 yılında iptal edilen taş ocağına, Kalkan Belediyesi tarafından atılan inşaat artığı molozları bile mendireğe attırdı.Taş katagorisine hiç bakmadı.işin kontrol mühendisliğini, Metalurji Mühendisi Gülser Gülebay’ a verdi.Bu mühendis, bir gün bile işe gitmeden kabul tutanağını imzaladı. Kalkan Mendireği, daha sonra çok büyük zarar gördü.

 

4.       Kalkan, onarımı sırasında, çevre imkanlardan yararlanabilmek için, kat karşılığı anlaştığı Kalkan esnafından (tankerle su satıcısı) Ayhan Yılmaz ile Apart Otel inşaatı işine girdi. Temel hafriyatının benim makinayla yapılamayacağı anlaşılınca, kontrol başmühendisi olduğu, Kaş- Bucak Denizi Yat Limanı Müteahhidi ( aynı zamanda hemşerisi), Emiroğlu Şirketi’nin “paletli kepçesi” çalıştırıldı.tamel hafriatından çıkan malzeme, Kalkan hasar onarımında kullanıldı.Taşlar benim kamyonla taşındı.

 

5.       Kalkan’ da Apart Otel inşaatının karşısındaki Kalamaki Petrol sahiplerinden ve inşaat malzemeleri satan “ Hüseyin Haluk Yılmaz” ile 200 ton demir ve 2,000 torba çimonto bağlantısını Salih Okur yaptı. Alıcı ile satıcı arasında yapılan protokolü hem salih, hem de ben imzaladık. 25.06.1997 tarih ve 0160163 nolu 800.000.000 TL ile 10.06.1997 tarih ve 0160164 nolu 940.000.000 TL tutarındakiiki ayrı Yapı Kredi Bankası çeki 25.05.1997 tarihinde tarafımdan verilmiştir.Bu çeklerin karşılığı, Kalkan hakedişi ile ödenmiştir. Salih Okur tarafından’ da imzalanan protokol EK-2’ de imzasız İnşaat Sözleşmesi ise EK-3’de verilmektedir.940.000.000 TL tutarındaki çek karşışığının elden verildiğine dair belge ise EK-4 ‘ te verilmektedir.

 

6.       Burdur’ un bucak ilçesi, suzuz köyü’ ndeki Kale Toprak San. İsimli tuğla fabrikasıyla Salih Okur tarafından anlaşma yapıldı. Ancak sözleşme tarafımdan imzalanmış, 06.06.1997 tarihli 250.000.000 TL tutarındaki çek tarafımdan ödenmiştir. Tuğla sözleşmesi EK-5’ de verilmektedir.

 

7.       Apart otel mimari ve betonarme projeleri, Kalkan’ da halen faaliyet gösteren Müh. Sinan tarafından yapıldı.Elektrik  ve su tesisat projeleri, Salih Okur’ un, Antalya- Lara

 

8.       Salih okurun daha sonra ANTALYA BÖLGE MÜDÜRÜ olunca, alanya balıkçı barınağından para sızdırmak için işi baltalamıştır. Bir hakadiş öncesi, ankara2 daki büromu kendisine devretmemi istedi.ben kabul etmeyince, hakadişin çıkarılması için mecbur kaldım.Açık ve tarihsiz çek verdim.

 

9.       Salih Okur, 2000 yılında bölge müdürlüğünden alınınca önce ankara’ ya çekilmiştir.bu dönem zarfında dahi babamın bürosuna giderek para istemeye devam etti.babamı veya kardeşimi sık sık aradı.

 

10.       Salih Okur, “ idare mahkemesine” açtığı davayı kazanıp 2003’ de antalyada göreve başlayınca ilk işi yine alanya balıkçı barınağına gelmek oldu.eski alacaklarını tahsil etmek için antalya’ yı istediğini, genel müdürün kendisine başka yerleri önermesini sırf bu nedenle kabul etmediğini, AK PARTİ içerisinde hatırlı dostları olduğunu söyledi. Ayrıca eski haline getirilen iş için, sigorta şirketinden alınacak paranın yarısının kendisine ait olduğunu ifade etmektedir. İşin tamamlandığını belirten yazının bölge müdürlüğünden çıkması için ilkilk etapta 5.000 dolar verilmesini istemektedir.

 

Sayın bakanım, 

Anlattığım olaylar neticesinde uzun zamandır vijdanım beni rahatsız etmektedir. Allah bana yaptıklarımın cezasını çektirdi ve daha neler çekeceğimi de bilmiyorum.evim, arabam, kamyonlarım, makinelerim, babamın bürosu, annem ve babamın evleri satıldı ve bir o kadar da borca girdim. Bu saydıklarım, tamamen alanya balıkçı barınağının 2001 yılında çıkarılan tasfiye kararnamesinden sonra meydana gelen dalga-fırtınanın yol açtığı hasarın onarılmasına gitti. 

Sayın bakanım; iyi niyetle hasarı giderip benim için namus meselesi olan işimi bitirmek istiyorum. 2.000 ton civarında taş eksiği olan hasarın giderip sigortadan alacağım para ile borçlarımın bir kısmını temizleyebileceğim. Ancak beni dolandıran bölge müdürü salih okur orada oldukça, benim bunu başarabilmem çok zor görünmektedir. 

Sayın bakanım, alanya balıkçı barınağını bitirebilmem için bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. 
 
 

                                                                                                Tamer AKGÜN

                                                                      Alanya Balıkçı Barınağı Müteahhiti 


Bu haber 1008 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KALKAN HABERLERİ

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü Kalkan-Fethiye D400 Karayoluna Lavanta Evleri kısmından kaya parçası düştü. Sabah 09.45 sıralarında meydana gelen k...

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar Kalkan Beldesi, Çavdır ve Sarıbelen köylerinde bağlama kursu açıldı. Kurslara aralarında mimar, öğretmen, ev kadını...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle