Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

VUVUZELA

Mustafa UMUT

27 Haziran 2010, 17:29

Mustafa UMUT

VUVUZELA

 

Güney Afrika 2010 Dünya Kupası maçlarında oynanan oyundan çok, yerlilerin çalgısı vuvuzela sesi damgasını vurdu. Oyunun başlama düdüğüyle birlikte susmak bilmeyen o uğultulu gürültü, birçok takım yöneticisi ve futbolcusunun şikayetlerine sebep oldu.

Güney Afrika’daki gurup maçları çok iyi görüntü vermiyor.

Maçların beraberlikle sonuçlanması ve favori görünen takımların bir türlü galip gelememeleri, turnuvaya ilgiyi azaltıyor.

Son Dünya Kupasında oynanan oyunun futbol seyircisine keyif vermemesinin birçok sebebi var. Kanımca, temel neden çağın futbolunda önceliğin savunmaya verilmesidir. Öncelikle kaybetmeme anlayışının hakim olmasından kaynaklanıyor. Takımların savunma oyuncularından kurulu olmasını da beraberinde getiriyor ki, bu da futbol oyunu görsel zevkten uzaklaştırıyor.

Çok sayıda yetenekli futbolcunun bulunmaması da oyunu monotonlaştırıyor. Bu da beraberinde göze hoş gelmeyen sadece koşan, mücadele eden takım görüntüsü veriyor.

Ama her şeye rağmen futbol oyunu güzeldir.

Herkesin mutlaka bir favorisi vardır. Benim favorimde  Maradona’lı, Messi’li Arjantindir. KAŞ’TA GAZETEÇİ BEYHAN CENKÇİ TURNUVASI  

Kaş ilçemizde okullar arası futbol ve voleybol maçları oynandı. Ve turnuvalar sonuçlandı. Çok güzel zevkli, çekişmeli maçlar izledik.

Futbolda Kalkan ilköğretim Okulu Erkek Futbol Takımı şampiyon olurken, Voleybolda  ortaokul erkelerde Kasaba Y.İ.B.O, ortaokul kızlarda ise Yeşilköy Hilmi Toksoy İ.Ö.Okulu şampiyon oldu.

Biraz olsun öğrencilerimizi yoğun ders programları ve sınavları dışına çıkarıp oyuna katabildik.

Birçok öğrenci velimiz çocuklarının spor etkinliklerine katılmasına izin vermiyor.

Belki kendi açılarından haklılar çocukların zamanları çok değerli.

Ama unutulmamalı ki, çocuk oyunla büyür, gelişir ve sosyalleşir.

Çocukları bu çok sevdikleri oyunlardan mahrum etmeyelim. İyi bir planlamayla çocuk hem spor yapabilir, hem de derslerinde çok başarılı olabilir. Bunun sayısız örneği var.

Bence çocukların evde bilgisayar başında oynadıkları oyunlar daha zararlı. Çünkü çocuk bu oyunları bilgisayar başında oynarken efor sarfetmiyor. Ülkemizde son yıllarda çok sayıda obez  (kilolu) çocuğun görülmesinin gerçek nedeni bu bilgisayar oyunlarıdır.

Enerjisini boşaltamıyor. Oyunda önemli olan hareket etmektir. Bilgisayar başında hareket etmeden saatlerce yalnız başına oyun oynuyor ki asıl tehlikede burada ortaya çıkmaktadır. Çocuk yalnız oyun oynayınca bencilleşiyor. Paylaşmayı öğrenemiyor. Anti-sosyal bir kişiliğe sahip oluyor.

Kaş İlçesi Milli Eğitim kurumlar arası 2. voleybol turnuvasında, Kalkan İlköğretim Okulu öğretmenleri şampiyon oldu. Bu turnuva büyük bir heyecana sahne oldu. Kurum çalışanları arasında iletişim ve dostlukların kurulması sağlandı.

Beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarım turnuva boyunca çok büyük bir özveri ile çalıştılar. Kendilerine bu özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Turnuvanın tek olumsuz yanı, final maçının bitimini kurum idarecilerinin izlememeleri oldu. Final maçının ilk seti esnasında salonda oldukları halde final maçının bitimini ve kupa törenini beklememeleri hiç hoş karşılanmadı. Oysa kurumun düzenlediği bir turnuvaya ve sonucunda yapılacak kupa törenine idarecilerin katılmaları daha şık olmaz mı?.

Başta izleyiciler olmak üzere birçok arkadaşım bu duruma bir anlam veremedi.

Kaş ilçemiz, sportif etkinliklere aç bir bölge. İlçede sportif ve sanatsal etkinliklerin çoğalması, sosyal yaşama çok şey katacağını düşünüyorum.    

Kaş yarımada da 24-27 Eylül tarihlerinde ulusal düzeyde sporcuların katılımlarıyla “triatlon yarışması” yapılacak. Kaş kaymakamlığı öncülüğünde her yıl geleneksel olarak yapılmasını düşündüğü bu etkinlik ileride Kaş ilçemize olumlu yansımalarının olacağına inanıyorum. Kalkanspor’un yeni yönetmine başarılar diliyorum.

Herkese spor dolu bir yaşam diliyorum.

 

 

 

 

Bu haber 5393 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi

elektronik sigara