Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KAŞ DÜNYANIN EN İYİ DALIŞ MERKEZİ

KAŞ DÜNYANIN EN İYİ DALIŞ MERKEZİ

Tarih 14 Nisan 2012, 02:09 Editör Özer YILMAZ

KAŞ DÜNYANIN EN İYİ DALIŞ MERKEZLERİ ARASINDA YER ALIYOR..


KAŞ DÜNYANIN EN İYİ DALIŞ MERKEZLERİ ARASINDA YER ALIYOR..

Kaş, Dünyanın en iyi 50 dalış merkezi arasında gösteriliyor...

Geçen yıl 390 bin dalışa ev sahipliği yapan turizm kenti Antalya'nın 650 kilometrelik eşsiz kıyılarında bu sezon 450 bin dalış yapılması hedefleniyor. Antalya, sualtı zenginliği sayesinde dalış tutkunlarının da gözdesi oldu. Kaş, Kemer, Kalkan, Alanya ve Demre'deki dalış noktaları, bölgeye her yıl onbinlerce turist çekiyor. Su temizliği ve görüş mesafesinin iyi olması, Akdeniz'i cazip kılan etkenlerin başında yer alıyor. Dünyanın en iyi 50 dalış merkezi arasında gösterilen Kaş ile akvaryumu andıran sualtı güzelliğiyle Kemer'de dalış turizmini hareketlendirmek için hurdaya ayrılmış uçak ve gemi batırılırken, bölge her geçen yıl daha fazla yerli ve yabancı dalış meraklısının ilgisini çekiyor. Antalya'daki dalış merkezlerine özellikle Hollanda, Avusturya, Belçika, Almanya, İtalya, Fransa ve son zamanlardan Rusya'dan çok sayıda sualtı meraklısı dalış için geliyor. Geçen yıl ortalama 390 bin dalışın yapıldığı Antalya'da, 2012 turizm sezonunda bu sayının en az 450 bin olması bekleniyor. 

TÜRKİYE'NİN İLK YASAL YAPAY RESİFİ 

Turizm cenneti Alanya'da sualtı turizmi her geçen gün daha da önem kazanıyor. Alanya'da sualtı turizminin en önemli özelliği, dalış yerlerinin şehir merkezinde tarihi kale etrafında yer alması. Yılda ortalama 30 bin dalışın yapıldığı Alanya'da, bu avantaj sayesinde gün içerisinde birkaç dalış yapmak mümkün. Zengin bitki örtüsü, sualtı canlı çeşitliliği, sualtı mağaraları ve Akdeniz foklarıyla Alanya, dalgıç turistlerin ilgi merkezi. Dalış brövesine sahip dalıcılara, dalış rehberleri nezaretinde Alanya'nın sualtı doğası ve florası tanıtılıyor. Alanya'da bulunan 4 dalış okulu tarafından isteğe bağlı gece dalışı, derin dalış, mağara dalışı gibi özel dalışlar da yapılıyor. Deneyimli dalgıçlar için Rambo, Fosfor ve Korsan mağaralarında batık dalışları düzenleniyor. Yeni başlayanlar için de gün içinde iki kez 5 metrelik dalışlar yapılıyor. İlçede, Akvaryum, Amfora, Korsan, Teras, Orta Mağara, Aşıklar Mağarası, Doğu ve Batı Dilvarda, Fosforlu Mağara, Kırıktaş, Tünel, Rambo ve Yapay Resif olmak üzere toplam 13 dalış noktası bulunuyor. İstanbul'dan 2006 yılında iki parça halinde getirilerek Alanya'nın mavi sularına bırakılan eski polis botu, Türkiye'nin ilk yasal yapay resifi özelliğiyle ilgi çekiyor. 

MAĞARA DALIŞINDA ALANYA İLK SIRADA 

Alanya'da 16 yıldır faaliyet gösteren 'Dolphin Dive Dalış Okulu'nun Müdürü Turgay Bilen, Alanya'nın mağara dalışı için çok uygun bir bölge olduğunu söyledi. Alanya Kalesi yarımadasının etrafındaki sualtı mağaraları ve içinde yaşayan Akdeniz foklarının turistlerin ilgisini çektiğini belirten Bilen, "Her yıl yaklaşık 30-35 bin turist, Alanya kıyılarında sualtı büyüsüne kapılıyor. Son yıllarda Rusların ve kadın turistlerin dalış turizmine ilgisinin arttığını gözlemliyoruz" dedi. Alanya Sualtı Su Üstü Aktiviteleri Derneği Başkanı Hasan Hargani Görgün ise dalış turizminin ilçe ekonomisine yılda yaklaşık 5 milyon lira katkısı olduğunu söyledi. 

DALIŞIN MERKEZİ KAŞ'TA 42 DALIŞ NOKTASI 

Dünyadaki önemli 50 dalış merkezinden biri olarak gösterilen Kaş ise 42 dalış noktasıyla yeni başlayan ya da deneyimli her seviyedeki dalış meraklısını bölgeye çekiyor. Sualtı sıcaklığının yılın 12 ayında dalış yapılmasına elverişli olması, yılda yaklaşık 200 bin dalışın yapıldığı ilçenin bu konudaki yıldızını parlatıyor. Sualtı sıcaklığının Haziran-Ekim ayları arasında 26-32 derece arasında değiştiği Kaş'ta, orijinali Bodrum Müzesi'nde bulunan ve 20 metredeki Uluburun batığının replikası (benzeri) dalış meraklılarını cezbediyor. Kaş, eski dönemlerden kalma çok büyük küpleri, amforaları, rengarenk süngerleri, kabuklu- kabuksuz deniz canlıları, eski çapaları, batıkları, çeşitli büyüklükteki duvarları, sualtı mağaraları, karidesleri, rengarenk balıkları, caretta carettaları, Güvercin Adası'ndaki mermer köpek balığıyla doyumsuz güzellikte dalışlar yaşatıyor. 2009'da batırılan C47 Dakota kargo uçağı, Gürmenli Duvarı, tüneli, kanyonu, Güvercin Adası, dalış meraklılarını cezbeden unsurlar. 

KEMER'İN MAVİ SULARI AKVARYUMU ANDIRIYOR 

Kemer'de ise yaz-kış hizmet veren 36 dalış okulu bulunuyor. Yılda yaklaşık 150 bin dalışın yapıldığı Kemer'de, dalgıçlar kıyılarda ağustos ve eylül aylarında, orkinos sürüleriyle yunus ve fok balığıyla karşılaşıyor. Caretta carettalar da Kemer'in bir başka misafirleri. Yine bu sular makro ve gece fotoğrafçılığı için harika bir görüntü veriyor. Kemer'in bir başka muhteşem güzelliği de akvaryumu andıran denizi. Sualtı güzelliği ve dalış merkezleriyle meraklıları kendisine çeken Kemer, açıklarında yatan savaş gemisi Paris 2 ile de ilgi çekiyor. Kemer'de faaliyet gösteren dalış okulları, temel olarak 18 dalış noktasından faydalanıyor. Bu noktaların 15'i Üçadalar'da bulunurken, Kemer'de Paris 2 Batığı, Kiriş Koyu ve Alacasu bölgeleri dalış noktaları olarak öne çıkıyor. Özellikle Tekirova'daki Üç Adalar dünyanın en iyi 100 dalış noktasından biri olarak gösteriliyor. Son olarak Üç Adalar'a eski bir Sahil Güvenlik gemisi batırılarak dalış noktası çeşitliliğinin artırılması sağlandı. 

DEMRE'DE 32 DALIŞ NOKTASI 

Dalış meraklılarının son yıllarda ilgi gösterdiği bir diğer merkez ise Demre. Noel Baba Müzesi, Batık Kent, Simena Antik Kenti gibi tarihi eserlerle ilgi çeken Demre'de 32 noktada dalış yapılıyor. Tamamı Kekova bölgesinde yer alan Deniz Feneri, Mağara, Kaya, Koy, Mavi Mağara, Antrum, İberian Coast Batığı, Yelkenli Gemi, Buzallık Koyu, Ambar, Gökkaya, Arda, Duvar, Eğri Liman, Kara Ada, iki tane Sualtı Tepesi (Reef), Kara Burnu, Son Nokta, Bora Burnu, Tersane Önü (Açık deniz tarafı), Çapa, Akar Burnu, Sıcak Hurma, İç Ada Koyu, Duvar 2, Akıcı Burnu, Ufuk Burnu ve Taşucu dalış noktalarında, her yıl 10 binin üzerinde dalış yapılıyor. Dalış noktalarının yanında Demre ilçesi sınırları içinde bulunan Üçağız Köyü'nden başlayarak Kekova Adası- Kaleköy (Simena Antik Kenti) arasında turizm ve sportif amaçlı deniz kanosu yapılabiliyor

Bu haber 3212 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SPOR & SAĞLIK

KALKAN TURNUVASI SONUÇLANDI

KALKAN TURNUVASI SONUÇLANDI Kalkan Belediyesi'nin 5. Halısaha Futbol Turnuvası Sonuçlandı

27 ARALIK ATATÜRK KIR KOŞUSU YAPILDI

27 ARALIK ATATÜRK KIR KOŞUSU YAPILDI Kaş Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin anısına düzenlenen 2...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle