Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

Kalkan...

Kalkan...

Tarih 26 Aralık 2012, 02:25 Editör Özer YILMAZ

Fethiye Kaş yolu üzerinde uğrak noktalarınızdan birisi kesinlikle Kalkan olmalıdır. Daracık sokakları, beyaz evleri, rengârenk çiçeklerlerin sarktığı balkonları ile sizlere Bodrum'u hatırlatabilir ama burası Kalkan.


Kalkan


 
Fethiye Kaş yolu üzerinde uğrak noktalarınızdan birisi kesinlikle Kalkan olmalıdır. Daracık sokakları, beyaz evleri, rengârenk çiçeklerlerin sarktığı balkonları ile sizlere Bodrum’u hatırlatabilir ama burası Kalkan.

Kalkan daha birkaç yıl önceleri küçük bir balıkçı kasabası görünümüne sahipken bugün özellikle İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği turizm merkezi haline dönüşmüştür. Kalkan sokakları dar ve yokuştur fakat Kalkan merkezinde gezinti oldukça keyiflidir. Konaklama için oldukça fazla seçenek var fakat bu tesisler daha çok butik otel tarzı küçük işletmeler veya pansiyon tarzındadır. Belki de İngiliz turistlerin bu tür konaklamalara daha çok ilgi göstermesinden kaynaklanmaktadır.

Kalkan sahilinde akşam yemeği oldukça keyifli olacaktır. Sahil bandında onlarca restoran hizmet vermektedir. Menüleri genellikle Akdeniz yemekleri ve uluslar arası mutfaktan oluşmakta fakat Kalkan’da mutlaka deniz ürünlerinden tadın. Muhteşem bir manzara eşliğinde sunulan yemek servisi, muhteşem görseller ile süslenmektedir.

Kalkan merkezinde bir adet plaj yer alır bu plaj halk plajı olarak hizmet vermekte olup halka açıktır. Daracık sokaklarında gezinti yapmanın oldukça keyifli olduğunu belirtmiştim bu sokaklarda hemen her adımda karşınıza hediyelik eşya satan bir dükkâna, halıcıya veya emlakçi ya rastlayabilirsiniz.

Kalkan dağın yamaçlarına kurulmuş şirin bir yer. Dağın eteklerine kurulan kent özellikle yeni inşa edilen lüks villalar ile turistlerin göz bebeği konumundadır. Yakın çevresinde Patara, Yeşilköy, Kaş bulunmaktadır.

Kalkan’da farklı bir gün yaşamak isterseniz hemen 8-10 km yukarıda yer alan İslamlar köyü eski adı ile “Bodamya” görülmeye değer. Daha çok bağların bahçelerin yer aldığı İslamlar köyünde tatlı su balıkçılığı oldukça yaygın, bu alabalık çiftliklerinde yer alan restoranlarda alabalık yemek iyi bir fikir olacaktır.  İslamlar köyünde oldukça fazla su kaynağı yer almakta burada bahçelerin arasında gezinti yapmak farklı saatler geçirmenize olanak sağlayacaktır.

Kalkan’da konut fiyatları oldukça fazla eğer buradan bir ev yâda arsa almak isterseniz bir hayli çok para ödemeniz gerekebilir öyle ki hiçbir emlakçi da yer alan fiyat panolarında TL göremezsiniz. Daha çok İngiliz para birimi olan Sterlin kullanılmaktadır. Belki de Kalkan’ı bu kadar önemli bir yer yapan o muhteşem manzarasıdır.

kaynak: http://www.gezgingozuyle.com

yazar; Özer UTKU

Bu haber 4059 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KALKAN HABERLERİ

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü Kalkan-Fethiye D400 Karayoluna Lavanta Evleri kısmından kaya parçası düştü. Sabah 09.45 sıralarında meydana gelen k...

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar Kalkan Beldesi, Çavdır ve Sarıbelen köylerinde bağlama kursu açıldı. Kurslara aralarında mimar, öğretmen, ev kadını...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle