Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

SALİH DEMİRCİ DERTLİ

SALİH DEMİRCİ DERTLİ

Tarih 16 Nisan 2012, 02:03 Editör Özer YILMAZ

Kaş ilçesinde 27 sene Aralıksız Ziraat Odası Başkanlığı'nı yapan yılların siyasetçisi Salih DEMİRCİ dertli mi dertli!.. Türkiye'nin dört bir yanına hizmetler oluk oluk akarken Kaş'ın bundan nasiplenmemesini talihsizlik olarak gören kurt siyasetçi üzerine basa basa bir an önce Kaş'ın hizmetlerden üzerine düşeni alması gerektiğini vurguladı.

SALİH DEMİRCİ DERTLİ

Kaş ilçesinde 27 sene Aralıksız Ziraat Odası Başkanlığı’nı yapan yılların siyasetçisi Salih DEMİRCİ dertli mi dertli!.. Türkiye’nin dört bir yanına hizmetler oluk oluk akarken Kaş’ın bundan nasiplenmemesini talihsizlik olarak gören kurt siyasetçi üzerine basa basa bir an önce Kaş’ın hizmetlerden üzerine düşeni alması gerektiğini vurguladı.


KALKINMANIN TEMELİ 3 T! (TARIM – TİCARET – TURİZM)

Kalkınmanın üretim ile başladığını belirten kıdemli politikacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalkınmak için üretmek şart. Üretemezsen kalkınmanın yolu kapanır! Üretirsen ürettiğini satma yollarını aramaya başlarsın. Bunun adı ticaret olur. Yeni pazarlar bulursun, alırsın, satarsın… Üretip sattın mı bu memlekete para girer. Para ile beraber Kaş’ın imkânları buna çok müsait, önü deniz, arkası yayla, turizm de gelir. Bu üç T (Tarım, Ticaret, Turizm) konusunda Kaş ilçemiz çevre ilçelere göre çok geri kalmıştır. Bizim nahiyelerimiz olan Demre, Kalkan, Kınık maalesef bu üç T’de Kaş’ı geçmiştir. Bugün Demre’nin nüfusu 16 binlere gelmiştir. Ama Demre’de dağ taş seradır. Üretiyorlar, ürettiklerini satıyorlar.”

BİR KAŞ DA ANTALYA’DA VAR!

Tarım için acilen Kaş’ta Kasaba barajı hayata geçirilmelidir. 30 bin dekar tarım alanı bir an evvel sulu tarımla tanışmalıdır. Kaş’ın 50 bin civarında nüfusu vardır. Bundan daha fazlası da işsizlik yüzünden göçle Antalya’ya gitmiştir. Antalya’da 8 mahalle muhtarı Kaşlıdır. Ne lüzum var? Bu memleketin çocukları kendi ana- baba ocaklarında çalışıp kazansınlar. Gurbet alın yazısı olmamalıdır.

İLK ÖNCE BARAJ!

Siyasi parti başkanları, İl encümen üyeleri, milletvekilleri, Belediye Başkanları, muhtarlar BİR olup Kasaba Barajı’nı hayata geçirmelidir. Bu memlekete borçlarını bu şekilde ödemelidirler.

50 BİN DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞACAK!

Kasaba ovasındaki 30 bin dekar arazi ile Kasaba çevresindeki Uğrar, Çukurbağ, Ağullu, Yeniköy, Gökçeören, Boğazcık, Belenli, Bayındır, Sahil Kılıçlı, Sarılar köy arazileri ki bunların toplamı da 20 bin dekardır, yapılacak olan Kasaba Barajı’ndan yararlanacaktır.

3 ELEMENT

Tabiatta ateşi saymazsak 3 ana element vardır. Hava, Toprak ve Su. Havamız çok güzel, toprağımızda bereketli. Ama maalesef suyumuz yok ve kuru tarım yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da verimimizi çok düşürmektedir. Biz hak ettiğimiz karşılığı SU OLMADIĞI       için ALAMAMAKTAYIZ. Suyumuzda tam olursa bir daha kimse Kaş’ı tutamaz.

TARIM VE TURİZM ZENGİNLİK GETİRİR!

Tarım ve Turizmin olduğu yereler hep zenginleşmişlerdir. Ticaret de sanayi de gelişir. Ana unsur üretim ve pazarlamadır. Fethiye yanı başımızda. Bu iki etkenle şimdi nasıl da zenginleştiler.

KIRMIZI KAPRİ BİBER ÜRETİM MERKEZİ KASABA OLMALIDIR.

Kasaba’da 30 bin dekar arazi vardır. Bu Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün ölçümleriyle sabittir. Bu arazi sulu tarıma bir an önce başlamalıdırlar. Kasaba ovası konum itibariyle sis tutan bir özelliğe sahiptir ve sis çiğ olup kaliteli etli Kapri Biber’in yetişmesinde etken olmaktadır. Hallerde Kasaba’da yetişen Kırmızı Kapri Biber yok satmaktadır. Kasaba ovası, Kapri Biber üretim üssü olmalıdır. Kaş, marka ürün arıyor. Elinde hazır marka olacak değerine sahip çıkmalıdır. Dünya çapında marka olacak Kapri Biber üretimine başlamalıdır.

HASTANE TAMAM! KALDI İKİ EKSİĞİMİZ!

Kaş’ın hastane ihtiyacı karşılanıyor. Binamız yapılıyor. Kaldı şimdi iki eksiğimiz. Ben 80 kusur yaşındayım. Görür müyüm bilmiyorum ama Kaş’ın bir Yüksekokul’a ihtiyacı var. Bir yüksek okulun açılması demek artı bin kişi demektir. Kaş çok gelişir. Ama Turizm Yüksek Okulu olur, ama denizcilik olur, ama ziraat, sağlık, su ürünleri, havacılık, su altı sporları… Her şey olur!.

YÜKSEKOKUL ŞART!

Geçmiş dönemlerde Serikli olan Akdeniz Üniversitesi rektörü Sayın Yaşar Uçar, Kaş’a Yüksekokul kurmak istemişti ama başaramadık. Yıkılan ortaokulu lojman, şimdiki liseyi de başlangıçta Yüksekokul binası olarak kullanacaktık, lise Gökseki’ye taşınacaktı. Ama tadilat falan gerekiyordu. Zamanın belediye başkanları da ilgilenmeyince Yüksekokul işimiz olmadı.

PHELLOS OTEL YÜKSEKOKUL OLMALI!

Gerekirse Phellos Oteli ki orası Belediyenin mülküdür, Yüksekokula tahsis edilmelidir. Otelden çok kazandıracaktır Yüksekokul, Kaş’a. Maddi anlamda da karlı ne olacaktır. Dört aylık olan Turizm sezonu Yüksekokul sayesinde en az 9 aya çıkacaktır. Kaş belediyesi bu konuda öncülük etmelidir.

BİR TEK YOL KALDI!

Gömbe – Kaş Yolu 70 kilometredir. Bu yol duble yol yapılmalıdır. Fethiye – Kaş arası 100 kilometredir. Kaş’a gelecek turist Fethiye üzerinden geliyor. Fethiye – Kemer arası da 30 kilometredir. Git gel 260 kilometre tutuyor. Hâlbuki Gömbe 70 kilometre. Öyle çok taşlık alanı da yok. Ele alınırsa kısa sürede az maliyetle hallolacak bir projedir.   

Allah’tan dileğim, ölmeden önce bu hizmetlerin Kaş’a geldiğini görmek.  

SALİH DEMİRCİ KİMDİR?

Salih Demirci 01.07.1931 tarihinde Kaş’ta doğmuştur. Kasabalı Mustafa Demirci’nin beş çocuğundan ikincisidir. İlkokulu Kaş Merkez İlkokulu’ndan 1945 yılında mezun olmuştur. Londra ve Paris Akademisinde yetişmiş Halil İzzet’in yanında bir süre terzilik mesleğinde çıraklık yaptıktan sonra Jandarma olarak Yozgat ve Konya’ya gitmiş, 30 aylık askerlik hizmetinden sonra 1953 yılında terhis olmuştur. 1955 yılında Kasaba ileri gelenlerinden İsmail Hakkı Serin’in kızı Hayriye Hanım ile evlenmiştir. 1954 yılında siyasete girerek Demokrat Parti Belediye Meclis azası seçilmiştir. 27 Mayıs 1960 tarihine kadar Kaş ilçesi Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeliği ile Gençlik Kolları Başkanlığı’nı yürütmüştür. 1961 yılında Adalet Partisi kuruluşunda Kaş ilçe teşkilatını kurmuş ve ilçe başkanlığını yürütmüştür. 12 Eylül 1980 tarihine kadar Adalet Partisi İlçe Başkanlığı, İl İdare Kurulu Üyeliği, il Genel Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Kanunen 10 sene yasaklı kaldıktan sonra 1987 yılında gayri resmi olarak Doğru Yol Partisi’nin kurulmasında yol gösterici olur. 1984 yılında seçildiği Ziraat Odası Başkanlığı’nı aralıksız 27 sene sürdürmüştür. Bu konuda Türkiye’de bir ilktir. Oda genel Başkanı tarafından kendisine Cumhurbaşkanlığı tarafından şilt verilmiştir. 81 yaşında gayet sağlıklı olan Salih Demirci halen Kaş Merkezde bulunan hanelerinde hayatını sürdürmekte ve memleket meselelerine çareler üretmektedir.

 

Haber; İlyas TORGAÇ / Kaş

Bu haber 3111 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KAŞ HABERLERİ

Dört yılı bir kitapla anlattı

Dört yılı bir kitapla anlattı Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, dört yıllık çalışmalarını bir kitapla kamuoyuna anlattı.

Vakıf yardıma koştu

Vakıf yardıma koştu Kaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2012 yılında ihtiyaç sahibi 2 bin 722 kişiye toplam 832 bin lira y...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle