Kaş Kasaba Şehit Yusuf Polat ve Sütleğen yatılı ilköğretim bölge okullarından 30 öğrenci Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Adrasan Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu çalışmalarına katıldı. Öğrenciler, doğal ortamda botanik, zooloji, kimya, astronomi ve astroloji bilimleriyle ilgili 42 çalışma gerçekleştirdi.
AÜ Eğitim Fakültesi ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen “Adrasan’ın Sessiz Dünyası” isimli Doğa Eğitimi ve Bilim Okulu’nun ikinci etkinlik dönemi AÜ Adrasan Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirildi. Proje yürütücülüğünü üstelenen AÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Gökhan, etkinliğe Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Kasaba ve Sütleğen’deki yatılı ilköğretim bölge okullarında öğrenim gören 30 öğrencinin katıldığını belirtti. Öğrencilerin bir hafta süren etkinlikte; botanik, zooloji, kimya, astronomi ve arkeoloji bilimleriyle ilgili 42 bilimsel çalışma gerçekleştirildiğini anlatan Gökhan, eğitimleri 16 öğretim elemanının gerçekleştirdiği bilgisini paylaştı. Eğitimlerde, ‘Tanımadan sevilmez, sevmeden korunmaz’ ilkesinden hareketle, doğadaki bitki ve hayvan türlerinin de en az insanlar kadar yaşama hakkının olduğunun vurgulandığını dile getiren Gökhan, "Etkinliklerdeki ana amacımız öğrencilerimizi sadece dinleyen değil, bizzat uygulayan durumuna getirmektir. Ülkemizin sahip olduğu eşsiz flora ve fauna zenginlikleri ile doğal kaynaklarını, ancak onları yarınlarımız olan çocuklarımıza tanıtarak ve sevdirerek koruyabilir ve geleceğe taşıyabiliriz." dedi.
Öğrencilerin, Adrasa’nın flora ve faunasından alınana örnekleri bir hafta süresince dijital ve binoküler mikroskoplar yardımıyla inceleme imkanı bulduğunu, Olympos ve Chimeira antik bölgelerini gezerek arkeolojik zenginlikleri hakkında bilgi adlılarını anlatan Gökhan sözlerini şöyle sonlandırdı: "Arkeoloji biliminin temel metodlarını öğrenmeleri amacıyla daha önce proje ekibi tarafından hazırlanan bölgede arkeolojik kazı çalışması yaparak buluntularını birleştirdiler. Çıralı kumsalında Caretta Caretta Koruma Projesi’ni yerinde gördüler. Eğlenceli deneylerle kimya bilimini daha yakından tanıdılar. Akşamları yapılan astronomi etkinliklerinde teleskopla gökyüzünü incelediler. Kuş gözlemi yaptılar ve kuşlarla ilgili bilgi aldılar. Doğal yayılış gösteren bitkileri kullanarak, kendi parfümlerini yaptılar."