Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

BÜYÜKELÇİ KALKAN BELEDİYE'SİNDE

BÜYÜKELÇİ KALKAN BELEDİYE'SİNDE

Tarih 19 Ağustos 2010, 03:02 Editör Özer YILMAZ

İtalya Ankara Büyükelçisi Carlo MARSİLİ ve eşi, Kalkan Beldesi Belediye Başkanlığı'na beldenin Kardeş Şehri "Cupra Montana" ile ilgili bir ziyarette bulundu.

İTALYA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN KALKAN BELEDİYESİ'NE ZİYARET

 

İtalya Ankara Büyükelçisi Carlo MARSİLİ ve eşi, Kalkan Beldesi Belediye Başkanlığı'na beldenin Kardeş Şehri “Cupra Montana” ile ilgili bir ziyarette bulundu.


Her yıl tatil için geldiği, Türk & Kalkan dostu olan İtalya Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili ve Türk eşi Selva Marsili, Kalkan Belediye Başkanı Ö.Saim Karakurt’u makamında ziyaret ederek, Kalkan’ın kardeş şehri İtalya’nın Ancona iline bağlı “Cupra Montana” kasabası ile ilgili bir toplantı yaptılar.



Geçtiğimiz yıl Kalkan’ın kardeş şehri seçilen ve temaslara başlanan şarapları ile ünlü Cupra Montana ile ilgili resmi protokol imzalandıktan sonraki yapılan ilk toplantıda, iki kardeş şehrin ortak özellikleri, ilişkilerin geliştirilmesi için ne gibi bir yol izlenilebileceği ve ayrıca Cupra Montana şehri heyetinin ziyareti ile ilgili konular konuşuldu. Büyükelçi ve eşini makamında eşi ile karşılayan Ö.Saim KARAKURT’a Belediye Meclis üyeleri de eşlik etti. 


Kalkan Belediye Başkanı Ö.Saim KARAKURT yaptığı açıklamada;  “Geçtiğimiz yıl Meclisimizle beraber aldığımız karara istinaden, Belediyemizin yabancı mahalli  idarelerle  belediyecilik  konusunda  işbirliği  içinde  olmak, Turizm,  Kültür,  Sanat,  Spor,  Eğitim,  Teknoloji  gibi konularında  ortak  proje  üretmek amacıyla başlattığımız Kardeş Şehir projesi kapsamında, İtalya’nın  Ancona  iline  bağlı  Cupra Montana  Şehri  ile  beldemiz Kardeş şehir olmuştu. Sayın Carlo MARSİLİ ve saygıdeğer Eşi Selva MARSİLİ, beldemizde geçirdikleri tatil sırasında Cupra Montana ile ilgili Belediyemize bir nezaket ziyareti yaparak bizi onurlandırmışlardır. Cupra Montana ile ilgili organizasyonlarda ve yapılacak olan ortak proje ve faaliyet programları ile ilgili  bizlere destek vererek, iki şehir arasında köprü vazifesi olacağını bildiren sayın MARSİLİ ailesine teşekkürlerimizi sunduk. Eylül ayının ilk haftası beldemizi ziyaret edecek olan Cupra Montana Belediye Başkanı ve işadamlarından oluşan 6 kişilik bir heyete de ev sahipliği yapacak olan beldemizde, ortak ticari ve kültürel faaliyet yapılabilecek organizasyonlar araştırılacak ve incelenecek.” dedi.


Ayrıca Ekim ayı başlarında ise de Kalkan Belediyesi’nden İtalya’ya hareket edecek olan Kalkan heyetinin ise şarapları ile meşhur Cupra Montana kasabasında misafir olacakları, incelemelerde, temaslarda bulunacakları ve kasabanın ünlü Şarap Festivaline katılacakları bildirildi.


CARLO MARSİLİ KİMDİR?

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Ankara'da gösterdiği başarı sayesinde İtalya Dışişleri Bakanlığı'nın rekorunu kırarak en uzun yurtdışında kalan büyükelçi unvanına sahip bir bürokrattır. 

Berlusconi tarafından beşinci kez görev süresi uzatılan Marsili Ankara'da altıncı yılına girerek en deneyimli büyükelçilere verilen 'duayen' unvanını da elde etti. Türkiye'de genelde uzun sürelerle kalan Arap ülkelerinin büyükelçilerine ve en kıdemli büyükelçilere verilen “duayen” unvanını İlk kez alan bir Avrupalı büyükelçi’dir.

Ayrıca, Türkiye’nin AB’ye neden alınması gerektiği ile ilgili hazırladığı “MAVİ KİTAP” ile Türkiye’de büyük ilgi çekmiş ve sevilmiştir. İtalya ve Türkiye'de bulunduğu her platformda, Türkiye'nin AB üyesi yapılmasının gerekliliğini anlatan Marsili, Türk eşi Selva Marsili'nin teşviki ile 66 yaşında her gün dört saat Türkçe dersi alarak dilimizi de öğrenmeye çalışıyor.


Bu haber 2434 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KALKAN HABERLERİ

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü Kalkan-Fethiye D400 Karayoluna Lavanta Evleri kısmından kaya parçası düştü. Sabah 09.45 sıralarında meydana gelen k...

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar Kalkan Beldesi, Çavdır ve Sarıbelen köylerinde bağlama kursu açıldı. Kurslara aralarında mimar, öğretmen, ev kadını...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle