Likya Haber Gazetesi, Kalkan, Kaş Antalya Haberler
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama

BU GÜNÜN MANŞETLERİ...

manşetler

SON DAKİKA HABERLERİ....

EKŞİ SÖZLÜK...






CANLI TV İZLE...

YAKINDA...

ÖZELLEŞTİRMELERE HAYIR!

ALEXA

Alexa Certified Traffic Ranking for www.likyahaber.net

SİTEYE GELENLER

free counters

ÇEVRİMİÇİ

KALKAN KAŞ VE PLAJLAR...

KALKAN KAŞ VE PLAJLAR...

Tarih 05 Temmuz 2010, 17:37 Editör Özer YILMAZ

SAHİLLER
KIYIDA JETSKI YASAK
MAVİ TUR TALEBİ DÜŞTÜ
20 DAKİKALIK DENEME DALIŞI 55 TL
EĞLENCE
LEZZETLER
KONAKLAMA
YILIN TRENDİ VIP VİLLA

KALKAN KAŞ VE PLAJLAR...


SAHİLLER
172 mavi bayrakla yine dünya lideri


Tatilin  başkenti Antalya’da bu yaz
Bu yıl Antalya plajlarında mavi bayrak patlaması yaşanıyor. AB Çevre Komisyonu, Dünya Turizm Örgütü, BM Çevre Programı, Uluslararası Cankurtaran Federasyonu, Uluslararası Marina Endüstrisi Dernekleri Birliği, AB Kıyı Koruma Birliği, Çevre Eğitimi Ekspertizi temsilcilerinden oluşan jüri, 15 tesisin bayrağını geri aldı. 22 tesise yeni bayrak verdi. Plajlardaki bayrak sayısını 163’e yükselten Antalya, geçen yıl elde ettiği dünya liderliğini bu yıl da korudu. Antalya sayesinde Türkiye de, toplam mavi bayrak sayısında İspanya, Yunanistan, Fransa’dan sonra dünya dördüncülüğüne yerleşti. Antalya’da bayrak taşımaya hak kazanan marina sayısı üçte kalırken yat sayısı altıya çıktı. Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, kentin 200 bayrak hedeflediğini söylüyor. Hiç mavi bayrak bulunmayan Gazipaşa, Demre, Finike ilçelerinde altyapı sorunları çözüldüğünde bu hedefe rahatlıkla ulaşılacağını

savunuyor. /_np/1220/11051220.jpg
Bu yaz yeni mavi bayrak kazanan tesisler: Alanya Kargıcak’ta Utopya World Hotel, Goldcity Tourism Complex, Alanya Mahmutlar’da Santana Hotel, Green Peace Hotel, Club Hotel Ulaşlar, Alanya Oba’da Taksim International Hotel, Konaklı Doğanay Beach Club, Avsallar Aska Baran Hotel, Avsallar Top Otel, Manavgat’ta Kızılot Club Felicia Village, Iber Otel Palm Garden, Starlight Convention Center, Side’de Sentido Perissia Hotel, Serik Belek İskele’de Adam&Eve Hotel, Belek Acısu’da Gloria Golf, Aksu’da Baia Hotels Lara, Muratpaşa’da Miracle Resort Hotel, Adonis Hotel. Konyaaltı Beldibi’nde Türkiz Beldibi, Kemer’de Blue Collection Kiriş, Kemer’de Akka Hotels Alinda Beach, Hotel Çamyuva Beach, Kaş’ta Aqua Princess Otel, Club Çapa Hotel, Akçagerme Plajı ve Kalkan Halk Plajı.
Bu yıl mavi bayrak taşıma hakkını kaybedenler: Alanya Mahmutlar’da Happy Elegance Otel, Konaklı’da Serapsu Otel, Avsallar’da İncekum Halk Plajı, Manavgat’ta Sunsrise Resort, Turan Prince World, Majesty Palm Beach, Ilıca Kumköy’de Papillon Muna, Belek İleribaşı’nda Papillon Zeugma Otel, Gloria Verde, Maritim Pine Beach, Papillon Ayscha, Cornelia Deluxe, Blue Collection, Beldibi’nde Rixos Otel, Zigana Tatil Köyü, Sungate Port Royal, Kemer’de Joy Kiriş World, Kiriş Alinda Otel, Kriş Le Jardin Otel.
Antalya sahillerinde bu yaz da tatilcilerin güvenliğini Atlı Jandarma Timi sağlıyor. Motorlu taşıtların giremediği yerlerde güvenliği sağlamak amacıyla oluşturulan timde üç astsubay, yedi uzman jandarma görevli. 10 atla devriye gezen tim, Kemer´den Alanya’ya kadar görevde.

KIYIDA JETSKI YASAK

Kaş’tan Alanya’ya uzanan 643 kilometrelik sahil şeridinde 350’nin üzerinde su sporu istasyonu bulunuyor. 250 beygir gücündeki sürat motorlarıyla yapılan banana, jet-ski, mango, su kayağı, paraşüt eğlencesi bu yıl da sürecek. Ancak bu etkinlikler valiliğin belirlediği 370 parkurda yapılıyor. Sahile 200 metreden yakın bölgede jetski ve benzeri araçlarla sürat yapılması, yarışlar düzenlenmesi yasak.
Bu yaz Antalya’da heyecan arayanların gözdesi GMAX Reverse Bungi. Konyaaltı Sahili’ndeki Beachpark´ta kurulan özel platformda, macerasever tatilciler iki kuleye bağlı halatlar yardımıyla 2.5 saniyede, saatte 200 kilometre hızla, yerden 60 metre yüksekliğe fırlıyor. Sonra bu yükseklikten serbest düşüşle yere iniyor. 500 bin dolarlık platformun işletmecilerinden Osman Şahin, “Yerden gökyüzüne gitmek hiç bu kadar hızlı olmamıştı” diyor. Tesis, 10 yaş altı çocuklar ve hamileler dışında herkese açık.

KUM HEYKEL SERGİSİ KASIMA KADAR AÇIK

Lara Beach’teki yedi dönüm alana mayıs ayında, Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali kapsamında mitoloji temalı 100 kum heykel yapıldı. 10 ülkeden 32 heykeltraşın çalışmaları arasında Zeus, Zümrüd´ü Anka, Mısır Piramidi, Basted, Odin, Cyclops, Ganesha, Pegas, 300 Spartalı, Truva Atı ve Hacivat-Karagöz gibi heykeller bulunuyor. Heykel sergisi kasım ayına kadar açık. Geçen yıl 120 bin kişinin gezdiği sergi, bu yıl 200 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Dev heykelleri 30 kişilik ekip, 7500 ton özel nehir kumu kullanarak yaptı. Sergiyi saat 10.00 ile 23.00 arasında (tam 8 TL, öğrenci 4 TL, çocuk 3 TL) gezebilirsiniz.

MAVİ TUR TALEBİ DÜŞTÜ

Antalya’da bu yaz guletlerle çıkılan konaklamalı mavi turlara ilgi azalırken, günlük tekne gezilerine talep arttı. 44 tekne, tarihi Kaleiçi Yat Limanı’ndan Karpuzkaldıran ve Sıçan Adası’na günlük ve saatlik turlar düzenliyor. Samurai Yatçılık İşletme Müdürü Hasan Demirkıran’ın verdiği bilgiye göre, Sıçan Adası, Çalkıcak ve Akyarlar Mağaraları rotasındaki altı saatlik günlük turların ücreti, yemek dahil 25 - 35 TL arasında. 2,5 saatlik Karpuzkaldıran gezisi ise 10 TL. Antalya’dan Kaş’a gidiş-dönüş bir haftalık mavi tur ücretleri bu ay 400 Euro civarında. Ağustosta ise fiyatlar 500 Euro’ya kadar çıkıyor. Günübirlik turlara en çok yerli tatilciler ilgi gösteriyor. Rus, İngiliz, Fransız tatilciler de bu turlara katılıyor.
Bu yaz 26 Temmuz, 24 Ağustos ve 23 Eylül’de Türkiye’nin tüm sahillerinde dolunay heyecanı yaşanacak. Antalya’da mehtap ve gece turlarına ilgi artıyor. Lara Yatçılık işletmecisi Ömer Şişik’in verdiği bilgiye göre, gece turlarının kişibaşı ücreti 5 TL. Dileyen tekne de kiralayabiliyor.

20 DAKİKALIK DENEME DALIŞI 55 TL

Dünyanın en iyi 50 dalış noktasından bir bölümü Antalya sahillerinde. Kaş’taki Uluburun batığı replikası, geçen yıl batırılan C47 Dakota kargo uçağı, Neptün mercanları, Gürmenli Duvarı, Kemer’deki Paris 2 batığı meraklı dalgıçları bölgeye çekiyor. Son yıllarda Fransız, Alman ve İtalyanlar’dan sonra Ruslar dalışa merak sardı. İl sahillerindeki 120’ye yakın dalış merkezinde dalış eğitimi veriliyor. 20 dakikalık teorik eğitimin ardından, rehber eşliğinde 6 metreye yapılan 25 dakikalık tüplü deneme dalışlarının fiyatları 45 ile 55 TL arasında. Daha derin dalışlar için dört günlük kurslara katılmak gerekiyor. Dört günlük, tek yıldız kurslarının ücreti 500 ile 700 TL arasında.
Kaş’tan sonra bu yıl da Kumluca’da yamaç paraşütü etkinlikleri başladı. Kaş’ta, merkez yakınlarındaki 650 metre yüksekliğindeki tepeden, Kumluca’da ise Mavikent Beldesi sınırlarındaki 960 metre yükseklikteki Markız Tepesi’nden atlayış yapılıyor. Kaş’taki bir başka yeni etkinlik dağ bisikleti turları. Haftalık, üç günlük ve günübirlik turlar Gömbe Yaylası’ndan başlıyor. Rehber eşliğinde, sedir ormanlarından geçip Sütleğen Köyü yakınlarındaki Tahtalı Dağı’na ulaşan bisikletçiler, daha sonra inişe geçiyor. 35 kilometrelik parkur Uğrar Köyü’nde sona eriyor.

EĞLENCE
Yazın en popüler parti temaları ikyardım, havacılık, playboy ve beyaz melek


Eğlence kulüplerine bu yaz köpük partileri güncelliğini koruyor. Gecenin ritmini yükseltenler yine Rus dansçılar ve Brezilyalı sambacılar. Kent merkezindeki /_np/1221/11051221.jpg kulüplerde yazın gözde parti temaları: İlkyardım, havacılık, playboy, aşk, melek, beyaz gece... Antalya´nın ilk açık hava eğlence kulübü Ally’nin dekorasyonu, lazer ışık sistemi yenilendi, dans pisti yükseltildi. DJ Ozzy her gece sahnede. Yat limanındaki Arma Rome, turistlerin gözdesi. Lara Beach´teki Club Salinas’ta 30 kişilik dans grubu, partilerin ritmini yükseltiyor. Müzik eşliğinde yakamozları seyretmek isteyenlerin adresi Konyaaltı Sahili’nde sıralanan 24 cam kafeterya.
Bu yaz Alanya’da gece hayatı ritmini geç kazandı. Haziran ortasında hareketlenen disko ve barlar arasında ciddi bir rekabet var. Türk, Rus ve Ukraynalı DJ’ler tatilci çekebilmek için birbirinden renkli programlar yapıyor. Alanya merkezinde iki yeni kulüp açıldı: Bin kişilik Club İstanbul, çift katlı konseptiyle dikkat çekiyor. Metal ağırlıklı dekorasyonu, uzay üssü atmosferi yaratıyor. Hollywood Club ise ilk iki katını çılgınca dans etmek isteyenlere, terasını sakin bir akşam geçirmek isteyenlere ayırdı.
SoHo, Belek’teki yazlık mekanında köpük, kar, plaj partileriyle dikkat çekiyor. Üç katlı, VIP localara sahip kulüpte haftanın yedi günü DJ’ler ve gruplar sahneye çıkıyor. Bu yıl Beldibi’nin en büyük diskosu Aura Moonlight. DJ partilerine ağırlık veren kulübün müdavimleri Antalya ve Kemer’den gelen tatilciler. Kemer’de Aura ve İnferno’ya bu yaz RedRoom katıldı. Yeni kulüp şu anda her gece üç bin kişiyi ağırlıyor.
Otellerdeki animasyonlara gelince... Riu Kaya Select Hotel’in animatörleri konukları ünlü film kahramanları Örümcek Adam ve Avatar koştümleriyle şaşırtıyor. Papilion Aysa’nın 42 dansçıdan oluşan animasyon ekibi ise Karayip Korsanları temalı bir şov sahneliyor.
Bu yıl eğlence mekanlarının yarattığı gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı önlemler alındı. Kentin yeni valisi Ahmet Altıparmak, bir yönetmelik yayımlayarak, ilgilileri uyardı. Ceza uygulamalarının artması nedeniyle, işletmeler önlem almaya başladı. Geçmişte şikayet konusu olan Konyaaltı’nda 60 işletmenin tamamına ses sınırı kontrol cihazı takıldı.

LEZZETLER
Seraser’de David Shipman mönüsü Balık Salaş’ta hamsili pilav

Antalya’da peşpeşe açılan restoranlar, sadece lezzeti değil görselliği de ön plana çıkarıyor. İstiridye kabuklarında yapılan sunumlardan Çin, Japon ve Tayland mutfağına pek çok alternatif sunuluyor. Kaleiçi’ndeki Tuvana Otel’de yeni açılan Seraser Fine Dining Restaurant, deniz manzarasına sahip, portakal ağaçları arasındaki bir bahçede. Mönüsünü ünlü İngiliz şef David Shipman hazırladı. Kavında geniş bir şarap koleksiyonu bulunuyor. Etler, Ankara’dan getirtiliyor. Restoranın mönüsünde dikkat çekenler: Somon dörtlüsü (füme, parfe, rillette, sebze ve baharat marineli), keçi peynirli patlıcan sufle, közlenmiş biber sosu yatağında sübye seraser. Kentin ilk sushi merkezi Sushico, bu yaz Fener Caddesi’nde açıldı. Yemekleri beş Taylandlı, üç Çinli ve bir Japon usta hazırlıyor. Mönüde dikkat çekenler: Karides köfte, miso çorba, kızarmış pekin ördeği, kızarmış dondurma. Deniz atmosferinde balık keyfi yaşamak isteyenlerin adresi Hayal Teknesi. Gemiyi andıran restoranda deniz börülcesinden, Girit kabağı dolmasına, pazı sarmadan fener kavurmaya 30 çeşit meze bulunuyor. Ispanak tatlısı, kadayıflı karides gibi sıradışı lezzetlere de mönüsünde yerveriyor. Lara Caddesi’ndeki Pescador, mürekkep balığı yahnisi, ahtapot sufle, limon soslu akivades, salsa soslu kidonya gibi deniz mahsullerinde iddialı. Her ayın ikinci haftasında mutfakta yurtdışından konuk bir şef hünerlerini sergiliyor. Konyaaltı Caddesi’nde İtalyan mutfağını tercih edenler için yeni bir restoran açıldı: Pepenero. Mönüsünde Meksika ve Çin mutfağından da örnekler bulunuyor. Meksika fajitası, Çin noodle’ları dikkat çeken lezzetler. Antalya Balık, Eski Lara Yolu’nda Antalya Balık Salaş ismiyle yeni şube açtı. İç mekan tasarımından personel kıyafetlerie kadar denizi çağrıştıran işletme, yılların alışılmış lezzetlerini daha uygun fiyatlarla müşterilerine sunuyor. Mönüde dikkat çekenler hamsili pilav, asma yaprağında sardalya, kalbura bastı, sakızlı muhallebi. Örnekköy sahilindeki Güverte Restoran, Türk mutfağı ağırlıklı mönüsüyle daha çok turları ağırlıyor.

KONAKLAMA
Oteller doldu, kazanç azaldı

Yılbaşından bu yana hava yoluyla kente gelen turist sayısı 3.5 milyona ulaştı. Geçen yıla oranla artış, yüzde 18’e ulaştı. Sırasıyla en çok Rus, Alman, Hollandalı, Ukraynalı ve İngilizler bu kenti tercih ediyor. İsrailli turistlerin sayısı geçen yıl 329 binden, 181 bine düşmüştü. Bu yıl, daha da azalması bekleniyor. Antalya /_np/1222/11051222.jpgKültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar’ın verdiği bilgiye göre, kentteki oteller hedeflerin üzerinde doluluk oranlarına ulaştı.
Kentte her bütçeye uygun konaklama bulmak mümkün. Ortalama fiyatlar günlük 35 TL’den 150 Euro’ya kadar uzanıyor. Beş yıldızlı oteller geçen yıla oranla yüzde 5-15 oranında zam yaptı. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Arabacı, temmuz boyunca kentin beş yıldızlı otellerinde herşey dahil günlük 45 - 150 Euro arasında konaklanabileceğini söylüyor. Fiyatlar otellerin yaşı ve konumuna göre değişiyor. Doluluk oranlarının temmuz ortasında yüzde 95’lere çıkması bekleniyor. Pansiyon işletmeciliğinin merkezi olarak bilinen Çıralı köyü, bu yıl beklenen doluluk oranına ulaşamadı. Ağaç evleriyle dünya basınına haber olan Kadir’s Yörük Top Tree House işletmecisi Kadir Kaya “Olimpos’un sezonu her geçen yıl kısalıyor. Bu yıl ramazanın ağustosa gelmesi, sezonu 40 gün kısalttı” diyor. Çıralı’da pansiyonlar geçen yıla oranla fiyatlarını yüzde 10 artırdı. 75 tesiste, yarım pansiyon konaklama ücretleri 35 - 55 TL arasında.

ÜÇ BÜYÜK OTEL HİZMETE GİRDİ

Antalya’da beş yıldızlı 193 otel, 39 tatil köyü bulunuyor. Bu yıl merkezdeki beş yıldızlı otellere Ramada Plaza eklendi. Işıklar Caddesi’ndeki otelin 223 odası deniz ve dağ manzaralı. Kaleiçi’ndeki butik oteller de artıyor. Osmanlı donanması konseptindeki altı odalı Yunushan Otel, Barbaros Mahallesi Civelek Sokak’ta hizmete girdi. Alanya’nın Okurcalar Beldesi sahilinde yeni açılan Granada Luxury Resort SPA, beş yıldızlı, 1220 yataklı. Otel “Ultra Her şey Dahil” sistemiyle çalışıyor. Kemer’de ise 110 milyon TL yatırımla kurulan Güral Premier Otel bu yaz hizmete girdi. Tekirova’daki 200 dönüm arazide, Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle inşa edilen otal 583 odalı. 26 kaydıraklı su parkıyla dikkat çekiyor. Göynük’teki Grand Kemer Otel bu yıl Tekirova’daki Queen’s Park Resort Otel bünyesine katıldı. Queens Park Resort Hotel Göynük adıyla yeniden hizmete giren 366 odalı otelin yatak kapasitesi artırıldı.

YILIN TRENDİ VIP VİLLA

Lüks tatili tercih edenler bu yıl kral daireleri yerine, gecelik konaklama fiyatları 2 bin - 25 bin dolar arasındaki VIP villalara yöneldi. Rixos Premium, Calista, Ela Quality, Gloria ve Susesi gibi otellerin öncülük ettiği lüks villaların müşterileri Rus ve Orta Asya cumhuriyetlerinden gelen zenginler, üst düzey yöneticiler. Antalya’da 20 otelde 500’e yakın lüks villa bulunuyor. Altın kaplama musluklu, özel havuzlu, sinema salonu bile olan villalarda konaklayanlara özel kahya, özel iskele tahsis ediliyor. Kundu sahilindeki Mardan Palace’da, 600’er metrekarelik Royal Suit’lerin gecelik fiyatı 14 bin Euro. Beldibi’ndeki Rixos Sungate’in havuzlu, sinemalı villaları 18 bin 900 dolar. Belek’teki Gloria Serenity Resort’un 2 bin metrekarelik Presidential Villa’sı gecelik 15 bin dolara, Belek´teki Calista Luxury Resort Otel’in altın musluklu VIP Villa Leo´su 25 bin dolara kiralanıyor. Kemer Kiriş mevkiindeki JOY Kiriş World’de villaların gecelik ücreti 1500 Euro’dan başlıyor. Cornelia Diamond´ın 700 metrekarelik Presidential Suite’i gecelik 12 bin TL. Ela Quality Resort’ün 1230 metrekarelik Sultan Palace villalarının geceliği 7600 dolar. Belek’teki Susesi de Luxe Hotel’in VIP villası 7800 Euro.

Bu haber 7427 defa okunmu?tur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

KALKAN HABERLERİ

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü

Kalkan Karayoluna Kaya Düştü Kalkan-Fethiye D400 Karayoluna Lavanta Evleri kısmından kaya parçası düştü. Sabah 09.45 sıralarında meydana gelen k...

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar

Kalkan'da Bağlama Öğreniyorlar Kalkan Beldesi, Çavdır ve Sarıbelen köylerinde bağlama kursu açıldı. Kurslara aralarında mimar, öğretmen, ev kadını...
********FARKIN NE****************23 Şubat 2014

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANKET

sence; KALAMAR TAVA MI MEZE Mİ?






Tüm Anketler

GOOGLE TERCÜME



Copyright © 2005-2012 www.likyahaber.net Tüm hakları acaip bir şekilde saklanmıştır. Kopye eden fena olur!... demedi demeyin... editör-özer yılmaz/elk.mühendisi-yıldız teknik üniv. POSTA ADRESİMİZ; haber@likyahaber.net
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapy: MyDesign Haber Sistemi


porno izle